Fest med arbetskamraterna

Igår var det fest, en mycket bra fest om jag får säga det själv. Eller en fest, vi var på flera. Jag och Henke åkte först till Anna G och Andreas och käkade tacos. Där blev vi kvar i typ två timmar. Efter det gick vi hem till min jobbarkompis Malin som hade en annan jobbarkompis, Mattias, hos sig. Där blev vi nog också kvar i typ två timmar, för vi började spela nåt spel (frågesport såklart). Vid 21 så lämnade vi Malins bostad och gick mot den "riktiga" förfesten hos Kristin (en annan jobbarkompis). Där var det nog 15 pers när vi kom, roligt var det där iallafall! Jag blev lite onykter, helt enligt planen.

Tidsuppfattningen försvann lite senare, så jag vet inte när vi gick ner på krogen, men vi hamnade på Olles iallafall. Där fanns det massor av folk jag kände, så jag gick runt och pratade med alla. Efter ett tag kände jag dock att jag ville gå, så jag gjorde det. Gick förbi Kalles och käkade en Big meal (det var fruktansvärt gott!), sen gick jag hem till Henke och la mig. Efter ett tag kom han också hem.

Sen ringde Micke kl 9 imorse och tvingade upp oss (eller Henke, men han tyckte att det var dags för mig att gå upp också) för han ville låna släpvagnen och den var full med ved. Så Henke gick ut och hade ner all ved på backen och sen kom han in och vi käkade frukost. Därefter skulle han får ner all ved i källaren, så då tyckte han att jag kunde hjälpa honom "som hyra för kudden". Jag hade inget bättre för mig, så jag hjälpte honom med att fylla IKEA-kassar med ved och så bar han in allt. Vi höll väl på i typ 1,5 timme, så nu behöver jag inte träna på flera dagar... Sen hämtade Carro mig och körde hem mig. Då gick jag och la mig och sov i 3 timmar.

Halloween

Det här har varit en härlig helg (=jag har fått sovit mycket)! Igår på dagen var jag och spelade Paintball med Annica och några av hennes och Joels kompisar. Det var skitroligt! Om färgbollen träffade fel, gjorde det dock jävligt ont, men det hände bara en gång så det var lugnt. Idag har jag lite småont i hela kroppen, men det är väl så det blir när man kryper runt i skogen.

På kvällen åkte jag och Alex ut till Lina där vi blev bjudna på middag och efterrätt. Hon är jävligt bra på att laga mat! Sen drack vi vin och spelade spel.

Om en stund ska jag åka in till Helena och hälsa på, det var ett tag sen jag var där. Sen ska jag vidare till Henke och hjälpa honom med inbjudningarna till Halloweenfesten. Han har redan bestämt sig vad han ska klä ut sig till (det var min fenomenala idé, han kommer att vara bäst klädd där, dock inte snyggast... Ni får se när ni kommer dit, vad/vem han ska vara), men själv har jag lite problem. Funderar på att vara pirat, det känns enkelt och bra. Har ni några andra förslag får ni gärna komma med dom (och om nån hade tänkt föreslå det, så vill jag inte vara prostituerad).

Salt

Idag har jag och Markus varit på bio, vi var och såg "Salt" med Angelina Jolie. Den var riktigt bra! Ska det vara action, så ska det vara i det här formatet. Och Angelina är ju så jäkla het! Det kommer ju att bli en uppföljare på filmen, så jag sa när vi åkte hem: "Undra om den kommer att heta Salt 2?" Då skoja Markus till det hela och sa: "Jag tror att den kommer att heta Peppar." Haha! Har man dålig humor så har man, vi satt iallafall och skrattade ett litet tag åt det dåliga skämtet.

Annars händer det inte så mycket. Ska ta och lägga mig och sova nu, så godnatt!

Historian om kon

Nu ska ni få läsa en faktauppsats som en mellanstadieelev har skrivit. Om det är sant eller inte vet jag inte, men jag citerar allt och låter det vara ett tillräckligt blogginlägg för idag:

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter vid sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

En lugn helg

Idag har jag blivit klar med min jägarexamen! Hade 9 serier på mig att klara det, men klarade provet redan på 5, relativt bra gjort. Skulle alltså hunnit med att jaga älg i år men eftersom jag inte var säker på att jag skulle klara det så kändes det bättre att vänta till nästa år. Så nu när jag är klar, kör jag väl vidare på MC-kortet tror jag... Ska läsa boken så får vi se sen.

Annars är det en väldigt lugn helg. Har kollat på Alice i Underlandet ikväll, en ganska bra film - annorlunda men bra. Nu är jag på väg ner i sängen. Ni får sova så gott!


Någon som söker kontakt?

Jag håller på att prenumerera på DN i en månad (kostar bara 49 kr på tidningskungen.se). Mina favoritdagar är tisdagar, torsdagar och söndagar för då är kontaktannonserna med! Jag älskar dom! Tänkte dela med mig av några som jag hittat idag som är lite småsköna:

Man söker kvinna:
"Tror du på Gud? Jag tror på Gud. Gillar basket och tennis, upptäcka saker, äta god mat. Nallebjörnen."

"Nu är det snart jul igen och jag skulle vilja träffa någon att värma mig med innan snön yr runt husknuten. Underbart är ömhet."

Kvinna söker man:
"Snygg, intelligent, aningen envis, men lätt överbevisad, snäll, glad, humoristisk kvinna, 48/174, ser smal ut, men är kraftig. Har tre barn."

Man söker man:
"65-årig man söker man för varm och rolig vänskap. En kärleksrelation går också bra. Är fräsch, mjuk och gillar svettig motion i friska naturen."

Vänner:
"Kvinna, 43+, xl, invandrarbakgrund. Söker en vän för biobesök, promenader mm utan förpliktelser. Du ser bra ut och är lätt att umgås med. Plus om du gillar att ge fotmassage. Gay eller trans ok."

Om det är någon av er som är intresserad så har jag sparat tidningen.


Strömmingsleken

Nu har Strömmingsleken varit och det har varit en riktigt härlig helg! På fredagen var brudarna här (Kattis, Helena A, Annika och Annica). Vi drack lite (läs mycket) och drog ner till stan lite senare. I öltältet fanns det inget folk, så då gick vi vidare till Muskan. Där blev jag lite väl nykter men det var kul ändå! Stod och pratade med Kattis ett bra tag. Sen kom Henke och hämtade mig och Helena och körde oss hem.

På lördagen var det bara att gå upp och fixa håret. Vid halv 5 cyklade jag och Broddan in till Henke som skulle ha världens fest! Och fest blev det! Hade riktigt roligt på festen. Senare (har ingen aning om när, tiden fanns inte i min tanke på lördagen) gick vi ner till öltältet. Det var riktigt dåligt med folk, men jag hade kul ändå! Tycker att det är så jävla dåligt att Söderhamn sviker Strömmingsleken. Folk gnäller på att det inte händer något, men när det väl gör det, så är det ingen som kommer. Skitstad (folket alltså).

Dagen efter käkade vi pizza på pizzan i Vågbro. Det är alltid ett bra avslut på en festhelg. Efter det gick jag hem och sov i 3-4 timmar. Strax före 18 hämtade päronen mig, och så åkte vi till Magnus och Carro och käkade god middag.

En riktigt bra helg! Synd att den skulle ta slut...

Roligt

Pappa köpte en telefon i Stockholm förra veckan, en med kamera (kostade inte mycket, men han var stolt över den). Tyvärr kunde han inte använda den förrän älgjakten var slut eftersom han inte visste hur man stängde av ljudet på den. I helgen åkte dom till stugan och då gömde han telefonen på ett fiffigt ställe där hemma (han ville ju inte att den skulle ligga framme ifall några tjuvar hade vägarna förbi).

Igår när jag tittade förbi hos dem, så hade de främmande. Pappa skulle då ta fram sin nya telefon och visa upp den, problemet var bara den att hans smarta gömställe hade försvunnit. Så han sa "Lena, vad har du gjort av krukan som stod här?" Och mamma bara "Vilken kruka? Den som står i vardagsrummet med blommor i?" Mamma och pappa gick/smått sprang in i vardagsrummet. Då hade mamma tagit krukan och hällt vatten och satt blommor i vasen! Jag kunde inte sluta skratta! Pappa blev bitter.

Imorrn är det äntligen Strömmingsleken! Jippiiii!


RSS 2.0