Helgen

Det här har varit en bra helg, synd att det blir söndag så fort! I fredags var jag, Helena och Anna G på Sex and the city 2. Filmen hade väl lite roliga inslag, men som filmkritiker (som jag låtsas att jag är ibland) så var filmen inte alls bra. Men sällskapet var perfekt och jag skrattade ju emellanåt åt filmen.

Igår började jag, som vanligt, dagen med Melodikrysset. Sen gick jag ut och sprang/promenerade (jag promenerade mest, men det låter så bra att säga att jag var ut och sprang). Jag börjar orka springa lite längre än vad jag har kunnat göra förut. Det känns väldigt bra med träningen, men jag längtar tills jag är klar med jägarexamen för då kommer jag har mer tid för att träna.

Lite senare så kom Lina och Alex hit och vi hade en riktigt mysig kväll. Vi drack vin, pratade och kollade på ESC. Jag är ganska nöjd över att jag gissade rätt vinnarlåt.

Strax ska jag åka till päronen, ska ge mamma en blomma och några lotter. Sen ska jag ut på en till löptur, ska gå/springa till Alex, hon håller på att flytta. När jag kommer hem därifrån måste jag plugga, har ju prov på tisdag!

Olycklig

Imorse blev jag väckt kl 7.30 av en jävla idiot. Ett jävla fyllo (han är väl ca 60 och bor här i huset) ringde då. "Jag har inget varmvatten". Då var jag tvungen att gå upp och kolla om jag hade det, och det hade jag. Han fortsatte babbla vidare om annat. "Jag har köpt kött." "Jaha..." "Vill du inte grilla?" "Nej, jag hade tänkt att sova vidare och sen kommer jag att vara borta hela dagen". Sen sa han "hade du kul med saken". Han var helt jäkla borta, och vilken sak han pratade om, vet jag inte. Nä, ringer han igen, då jävlar. Det är hans fel att jag är olycklig idag, för det är den bästa känslan för att beskriva det jag känner när jag blir väckt för tidigt.

Har varit upp på Borg och jobbat under matchen. Ja, det var väl allt jag hade att säga om det.

Ikväll är det cruising! Det gillar jag, önskar dock att jag hade haft Camaron att köra med i år också! Tyvärr är den numera såld.

Nu ska jag till Helena, Per och Alex och ge dom mat! Inte Alex då, men de andra.

Härlig dag!

Vilken härlig dag jag har haft! En av mina bebisar (hon är visserligen ca 30 år) sa till mig idag att hon igår hade pratat med sin kusin på huvudkontoret för företaget jag jobbar åt. Hon hade skrytit över mig och vilken bra lärare jag var! Det var verkligen kul att höra, jag har ju aldrig gillat tidigare att stå inför folk och prata, men nu känns det helt ok! Det känns faktiskt mer än ok. Det känns som att det här är det jag är gjord för. Men å andra sidan, det jag ska lära ut är min lilla bebis, jag kan det mesta man behöver veta om det. Och kan man något så är det faktiskt lätt att prata om det.

Efter jobbet kom Lina till mig, vi käkade kebab och spelade Wii (Just dance), så nu har vi bränt bort iallafall halva kebaben!

Imorrn går min chef på mammaledighet. Jag tycker att det är skittråkigt, vi kommer väldigt bra överens. Men min nya chef blir nog också bra!

Sliten

Tänkte bara berätta hur slut jag är! Den här utbildningen tar som fan på min energi. Jag tycker att det är roligt, men jag har inte en enda stund för mig själv känns det som. Inte hinner jag med allt jag ska heller, tycker jag. När jag sitter i lunchrummet, kommer jag (och andra) på mig att bara sitta och stirra ut i luften. Jag tror att dom börjar oroa sig för mig, haha. Sen frågar dom varför jag är så tyst. Men som sagt, det är ändå roligt och mina bebisar (de nya) är väldigt trevliga. Dom tror att jag är bäst på allt - vilket jag självklart är.

Promenader

Hur sjukt bra är det inte att jag nyss har varit ute och sprungit? Nu ska jag inte överdriva, det mesta av turen gick jag, men lite sprang jag allt! Igår fick jag världens kick att börja träna igen. Jag tror och hoppas att jag kommer att hålla i det, för de kommande 4 veckorna jobbar jag 8-17 varje dag (utom fredagarna, då slutar jag 16) och det är enklare att komma ut på kvällen när man slutar relativt tidigt! Igår gick jag ju också jäkligt långt! Jag gick in till Helena, sen gick vi och sötnosen, Forsbacka runt och så följde jag med dem hem. Jag gick alltså ca 8,5-9 km igår!

Idag började de nya på jobbet. Jag har träffat dom och vi tittade igenom alla system lite snabbt och gjorde en allmän överblick. Jag var inte riktigt förberedd på det, så jag babblade på. Dom blev förvirrade. Det är alltså precis som det ska vara, det kan ju inte bli värre (hoppas jag). Men gänget verkade helt ok, tyckte jag.

Imorrn är det två veckor kvar tills jag har prov på jägarskolan. Jag har ingen aning om hur jag ska klara det. Men imorrn ska jag iallafall få skjuta igen! Ska hålla geväret bättre den här gången bara, så att jag slipper "träningsvärken" som jag fick när jag höll det lite fel. Och imorrn ska jag träffa alla lerduvor!

Har glömt att berätta om teamfesten i lördags! Jag trivs ju väldigt bra med mina kollegor, så vi hade jätteroligt! Det var tråkigt att några beslöt att lämna oss tidigt, men jag + sprit = alltid roligt för mig själv. Enda som var dåligt på festen, var väl när jag sjöng Singstar. Men det var rätt åt dom, jag hade faktiskt varnat alla innan att dom inte skulle släppa mig nära spelet.

Jag måste gå och duscha nu!

Speldag

Idag har jag haft en bra dag. Var tvungen att gå upp i morse och städa (helt mitt eget fel eftersom jag egentligen skulle ha gjort det igår), sen vid 11 åkte jag, Anna och Tomas in till Helena och Alexander. Alexander är så söt nu, han har börjat fokusera blicken! Idag såg jag honom le för första gången! Min lilla sötnos!

Sen åkte jag ner och handlade lite, mötte upp Charlotte och vi och Anna åkte ut till E-center en sväng. Efter det käkade vi (och Tomas) på Pizzan i Vågbro - gott! Sen åkte vi hem till mig och spelade Wii och vanliga spel. Hade en väldigt rolig dag!

Imorrn är det äntligen dags för fest, har längtat hur länge som helst känns det som!

Nu är jag dock väldigt trött. Ska gå ner med soporna, så tror jag att jag ska lägga mig och sova sen.

Fantastisk dag!

Idag har jag jobbat på mitt jobb i ett år! Helt sjukt att jag har varit kvar på samma heltidsjobb i ett helt år! När jag kom till jobbet hann jag inte mer än logga in, innan det hände flera saker samtidigt. Det största som hände, var att en kollega kom och frågade om jag ville hålla i utbildningen för semestervikarierna! Jag är livrädd, men tackade såklart ja. Vilken utmaning! Undra om det är karman igen som gör att jag får det erbjudandet PRECIS ett år efter att jag själv börjat utbildningen där? Mm, det kan ni ju fundera på.

Efter jobbet åkte jag till skjutbanan. Åkte fel där i skogen, så jag fortsatte vänster kanske 5 km extra och var sen tvungen att vända. Kom lite för sent (45 min), men fick iallafall skjuta. Det blev två hagelskott var för oss, och jag träffade faktiskt min första duva. Det känns bra!

När jag kom hem hade min vice värd krattat gräsmattan, vilket gör att jag slipper planera in en lördag eller söndag till att göra det med mina grannar. Han är hur bra som helst, min vice värd!

Imorrn är det onsdag, sen är jag ledig torsdag-söndag. Ska bli hur skönt som helst, har dock saker inplanerade hela tiden. På torsdag ska jag träna, tvätta och städa, sen på kvällen träffa Sofie. Mamma ville också att jag skulle titta förbi då, och så måste jag till Carro och Magnus och vattna blommorna. På fredagen ska jag till Helena med Anna, träffa Charlotte och shoppa lite och sen på kvällen ska jag, Charlotte, Anna och Tomas har spelkväll (en liten Leksandreunion) hos mig. På lördagen ska jag upp och duscha, locka håret, gå på fackmöte, göra mig iordning inför fest och sen gå på festen. På söndag tänker jag vara bakfull (även om jag hoppas att jag slipper).

Nu ska jag sova.

Karma

Jag funderar på om det här med karma är sant. Anledning 1: I onsdags svullnade mitt öga upp, det var inte jättemycket men tillräckligt för att folk skulle se det om de tittade nära. På torsdagen så hittade jag en stor humla på min disksvamp (den skrämde skiten ur mig). Efter mycket om och men, så lyckades jag få ut den härifrån och lägga den på fönsterkarmen. På morgonen låg den död på samma ställe. När jag vaknade upp på lördagen var mitt öga svullet katastrofalt mycket!

Anledning 2: Idag åkte jag till Gävle och shoppade. Min bil börjar ju bli till åren och dessutom hänger avgasröret lite löst, därför tog jag mammas och pappas Golf. När jag hade åkt kanske 5 mil så började batterilampan lysa. Pratade med pappa som sa att det var bara att köra på (om inget annat hände med bilen). När jag skulle svänga av till Valbo förstod jag att servon hade försvunnit. När jag kom fram var det inte roligt att parkera, ratten var så jäkla seg! Pratade med pappa som frågade om någon rem hade gått av. Kollade i motorutrymmet och nog var det en generatorrem som var av allt. Mamma och pappa lovade att de skulle komma och hämtade mig, men de var ju på väg hem från Dalarna. Så jag shoppade i 2,5 timme. Sen när de kom dit, så sa pappa att generatorn hade skurit sig! Efter att vi ätit på Ikea, så bogserade de hem mig. Pappa ville inte åka E4:an, så vi åkte genom Sandviken och Ockelbo. En resa som egentligen tar typ 50 minuter, tog nu 2 timmar. Var helt slut när jag kom hem, för bromsen var stenhård att trampa på (och det var ju jag som höll tempot) och dessutom spände jag mig hela tiden eftersom jag var orolig att köra in i päronens bil. Jag borde nog ha tagit min egen bil.

Jag längtar till onsdagkväll! Då har jag fyra lediga dagar framför mig!

Nu jävlar

Är ledig idag, ska jobba lördag, så idag har jag varit på gymmet. Det var inte världens mest effektiva timme, men jag var där och jag tränade ändå relativt bra. Jag har ju inte varit där på två månader, så det var inte konstigt att jag inte orkade lika mycket som tidigare. Jag började med att springa. Orkade verkligen inte länge, men när jag klev av kunde jag knappt andas. Jag vill verkligen kunna springa, men vägen dit är ju allt annat än trevlig. Men nu har jag varit dit iallafall, jag tror och hoppas att dagens besök pushade mig till att fortsätta. Det gäller ju att komma över den där tröskeln... 

Idag håller jag också på att ladda upp inför mitt första Brf-möte. Lustigt nog är det jag själv som håller i det... Känns lite konstigt, men ska bli spännande.

Jag blev inte cheftjänsten på jobbet, lite tråkigt, men väntat. En kollega i mitt team blev det dock. Jag unnar henne verkligen det, och jag tvivlar inte en sekund på att hon kommer att bli världens bästa TL! Det enda jag tycker är synd, är att hon inte längre kommer att sitta med oss.

Jag tror att den här gången är THE gång! (Jag pratar om träning och viktminskning.)


Lite beröm till jobbet

Idag har jag världens träningsvärk! Det känns som att jag har varit i slagsmål och någon har spräckt alla mina revben! Och vet ni vad jag har gjort? Jo, jag har spelat tv-spel... Wii fit! Trodde inte att det tog så mycket som det faktiskt gjorde, och kul var det också.

För två dagar sen låg jag och mådde dåligt (på grund av spriten), nu går jag och planerar nästa (team)fest och jag längtar så mycket till den! Jag är faktiskt på väldigt bra humör! Jag brukar inte fastna för människor (jag gillar många, men det finns många som jag skulle inte skulle sakna om jag aldrig träffade dem igen), men mina jobbarkompisar börja komma väldigt nära. Killarna på jobbet (de jag gillar) är typ fluffiga, goa nallebjörnar. Hehe. Men det är faktiskt så, de är hur söta och omtänksamma som helst. Och tjejerna, dom är jätteroliga och jag trivs väldigt bra med dem! Jag kan lätt säga att det här är (om man utgår från arbetskamraterna) världens bästa arbetsplats.

Nu ska jag gå och duscha.

Nytt jobb på g?

Huvudvärken försvann efter en timmes lur förut. Nu kan jag dock inte sova... Det är väl inte så konstigt heller, jag har ju sovit typ hela dagen.

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag råkat söka ett jobb i Uppsala? Hur som helst, så ringde de därifrån i fredags. De skulle dock bara säga att rekryteringsprocessen hade blivit lite utdragen. Jag måste erkänna att jag tycker att det är konstigt att dom ringer sådär - bra, men ändå konstigt. Det borde ju vara några hundra som sökt jobbet, sitter dom då och ringer ut till alla? Om det hade varit jag som var arbetsgivare, hade jag bara ringt till dem jag var intresserade av. Jag tänker alltså utgå i från att dom är intresserade av mig. Man kanske borde sagt direkt att man inte är speciellt intresserad av att flytta till Uppsala...

Just nu trivs jag ändå ganska bra på det jobb jag har. Jag hoppas att jag får en chefs-tjänst snart dock. När jag var och träffade rekryteraren häromdagen så frågade hon om jag ville lägga till något i tidigare ansökan (jag träffade henne gällande en chefstjänst i januari), men det hade jag inte. Hon ställde dock några kompletterande frågor, bland annat om när jag hade bestämt mig att jag ville bli TL. "Det visste jag redan när jag började här", sa jag. "Vaddå, visste du redan första dagen du satt i telefon att du ville bli TL?" "Ja", sa jag. Jag tror att hon blev lite chockad, men jag hoppas att det var bra-chockad.

Jag ska återgå till att försöka sova nu. Sov gott!

Jäkla sprit

När ska huvudvärken försvinna...?

Igår hade jag jätteroligt! Blev väldigt full, kanske lite för full. Inte för att jag gjorde bort mig (tror jag), somnade eller något, men jag hade kunnat haft lika roligt även utan den sista groggen! Men men, kvällen var den bästa på länge! Vi var hos en jobbarkompis i Bollnäs, och det var bara roligt folk där!

Nej, jag måste nog gå och lägga mig en liten stund nu. Om jag sover en stund så kanske illamåendet och huvudvärken försvinner?


RSS 2.0